Over mij

Van trauma naar litteken

Ik voelde mij verloren, ik wist niet waarom. Waarom voel ik mij zo? Ik kon het niet verklaren, ik had geen idee. Vanuit deze plek van donkerte en depressie, trok ik aan de bel. Help mij. Ik kan niet meer.

Deze beslissing was het begin van een bijzonder reis, naar mijn verleden. Een ontdekkingstocht die veel moed van mij vroeg. Ik kwam uit in mijn jonge kinderjaren.
Wat daar verborgen lag, was het antwoord op mijn verloren gevoel. Ik was daadwerkelijk een stukje van mezelf verloren, al wist ik dit nooit bewust.

Eerst kwam de schok, toen het besef, toen de pijn, toen de tranen, de boosheid, de rouw. Dat wat in het verleden bevroren lag in mijn onbewuste, kwam nu omhoog, om gezien, gehoord en gevoeld te worden. Ik moest de realiteit aanschouwen, accepteren, als waarheid aannemen, al was dat heel lastig.

 Na jaren van rouw en verwerking voel ik mij nu een completer mens. Mijn trauma is geen open wond meer, maar een klein litteken op mijn ziel.

Eigen ervaring

De afgelopen 10 jaar heb ik via ervaringsgerichte vormen van bewustzijnsontwikkeling een flinke innerlijke reis gemaakt. Weggedrukte trauma-gevoelens en emoties kwamen naar boven. Ik kon eindelijk plaatsen waarom ik me al jaren zo ellendig voelde, zonder te weten waarom. Ik kreeg inzicht in mijn eigen coping mechanismen. Daardoor kon ik mij meer verbinden met mezelf, mijn werkelijke verlangens, waardes, passies en levensdoel(en).

Door dit experimentele en ervaringsgerichte pad te bewandelen, weet ik vanuit mijn eigen ervaring goed af te stemmen op de belevingswereld en persoonlijke ervaringen van de ander.

Mijn visie is dat een professionele coach of therapeut er eentje is die zelf door het stof is gegaan en zijn of haar eigen levensthema’s heeft durven aankijken en doorvoelen en eigen projecties helder kan doorzien.

Natuurlijk is dit, ook voor mij, een continu proces. We leven en leren, elke dag.

Achtergrond

Ik heb jarenlange ervaring als coach binnen het Hoger Onderwijs, en heb me bekwaamd in Therapie, Zelfrealisatie, Innerlijk Kindwerk, Ademwerk, Emotioneel Lichaamwerk, Relatietherapie, Meditatie, Coaching, Communicatie en andere vormen van Bewustzijn -, en persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast vul ik mijn kennis en kunde op dit moment aan en zit ik in mijn derde jaar van de 4-jarige opleiding tot Psycho Dynamisch Therapeut.

Aanbod
Individuele therapie

‘De dag dat je besloot dat het genoeg was zo, was de dag dat positieve verandering voor je deur stond’

Relatietherapie

Wie ben jij? Voorbij mijn aannames, mijn geprojecteerde verleden en mijn ideeën over jou?

Coaching

Ik kan meer dan ik denk, het is slechts een negatieve overtuiging die mij blokkeert om te realiseren wat ik écht wil.